Πώς να μετρήσετε το αλεύρι (χωρίς ζυγαριά!)

Υπάρχει κάτι καλύτερο από την εποχή ψησίματος; Νομίζω πως όχι. Φρεσκοψημένα μπισκότα, ρολά κανέλας το πρωί των Χριστουγέννων, ένα καλό παλιομοδίτικο μάφιν για πρωινό – αυτά κάνουν έναν μακρύ χειμώνα *κάπως* υποφερτό.

Επειδή βρισκόμαστε στο τέλος της εποχής ψησίματος, ήθελα να επιστρέψω στα βασικά και να μοιραστώ ένα μικρό μάθημα κουζίνας που μπορεί να γνωρίζετε ήδη ή που μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι ψησίματος σας για τα καλά. Σήμερα μαθαίνουμε ακριβώς πώς να μετρήσετε το αλεύρι χωρίς ζυγαριά! Ξέρω, ξέρω, η χρήση ζυγαριάς κουζίνας είναι πραγματικά ο πιο ακριβής τρόπος για να μετρήσετε το αλεύρι (οπότε μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα αν το έχετε), αλλά έχω μια μέθοδο για εσάς που είναι ακόμα πιο εύκολη και πιο προσιτή σε περίπτωση που δεν έχει ζυγαριά.

Αυτή η τεχνική μέτρησης με σέσουλα και στάθμη θα είναι αυτή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για όλα σχεδόν τα έργα ψησίματος. Παραλείψτε το χάος και λάβετε ακριβή μέτρηση κάθε φορά! Υπόσχομαι ότι θα αλλάξει το παιχνίδι.

Συνήθη λάθη κατά τη μέτρηση του αλευριού

Εάν έχετε φταίει για οποιαδήποτε από αυτές τις μεθόδους μέτρησης του αλευριού, δεν είστε μόνοι! Πολλοί, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτές τις μεθόδους, αλλά στην πραγματικότητα, δεν είναι οι πιο ακριβείς.

  • Αφαίρεση από την τσάντα. Ήμασταν όλοι εκεί – ψήνουμε βιαστικά, προσπαθούμε να ακολουθήσουμε μια συνταγή και το BOOM in πηγαίνει η μεζούρα σας στην τσάντα. Αυτή η μέθοδος δεν είναι μόνο ακατάστατη (αλεύρι. παντού.), αλλά μπορεί επίσης να παρέχει ανακριβή μέτρηση, επειδή θα συσκευάσει φυσικά το αλεύρι στο φλιτζάνι.
  • Η μέθοδος ανακίνησης. Όταν ισοπεδώνετε το φλιτζάνι σας «κουνώντας» το, συνήθως θα μείνετε με πολύ ή πολύ λίγο αλεύρι επειδή το αλεύρι κατακάθεται προς τον πάτο του δοσομετρητή.
  • Η μέθοδος τύπου. Εάν πιέσετε το φρεσκοκομμένο αλεύρι στο μεζούρα, θα καταλήξετε με πολύ περισσότερο αλεύρι από ό,τι απαιτεί η συνταγή (εκτός αν χρειάζεται “συσκευασμένο” αλεύρι). Το αλεύρι είναι πολύ ελαφρύ και αφράτο, επομένως είναι πολύ εύκολο να το συσκευάσετε κατά λάθος, με αποτέλεσμα περισσότερο αλεύρι από αυτό που θέλετε.

Εργαλεία που θα χρειαστείτε για να μετρήσετε το αλεύρι

Διατηρούμε αυτό το σεμινάριο εξαιρετικά απλό και προσβάσιμο, αφαιρώντας τη ζυγαριά και χρησιμοποιώντας αυτό που πιθανότατα έχετε ήδη στην κουζίνα σας:

Ναι, αυτό είναι! Υπόσχομαι ότι τα αποτελέσματα θα είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο τέλειο ακόμα και χωρίς τη χρήση ζυγαριάς.

Πώς να μετρήσετε το αλεύρι χωρίς ζυγαριά

Είμαστε έτοιμοι να ασχοληθούμε; Καλός. Εδώ είναι η καλύτερη μέθοδος για τη μέτρηση του αλευριού χωρίς ζυγαριά.

Βήμα 1: χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι ή μια σέσουλα για να αφρατέψετε το αλεύρι στη τσάντα ή το βάζο σας. Καθώς το αλεύρι κάθεται σε μια σακούλα ή βάζο, κατακάθεται, φυσικά «συσκευάζει» λίγο, και μπορεί ακόμη και να δημιουργήσει σβώλους, οπότε το ξεφλούδισμα το βοηθάει να ανακατανεμηθεί ώστε να μπορείτε να έχετε ακριβή μέτρηση.

Βήμα 2: Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να ρίξετε το αλεύρι στη μεζούρα σας μέχρι να γεμίσει τελείως. Προσέξτε πολύ να μην πιέσετε το αλεύρι στη μεζούρα καθώς το ρίχνετε μέσα.

Βήμα 3: χρησιμοποιήστε την επίπεδη άκρη ενός μαχαιριού για να ισοπεδώσετε το αλεύρι στην κορυφή της δοσομέτρησης.

Αυτό είναι! Με τη μέθοδο σέσουλας και στάθμης, η μέτρηση του αλευριού σας θα είναι ακριβής και τα αρτοσκευάσματα θα βγαίνουν ακόμα καλύτερα.

Να κοσκινίσω το αλεύρι;

Το κοσκινίζοντας το αλεύρι θα κάνει πιο ελαφριά και αέρινα ψημένα προϊόντα. Σπάνια κοσκινίζω το αλεύρι μου εκτός και αν φτιάχνω ένα εξαιρετικά ελαφρύ κέικ, καθώς θεωρώ ότι το να αφρατέψω το αλεύρι στο βάζο μου πριν το μετρήσω κάνει το κόλπο! Εάν φτιάχνετε κάτι σαν κέικ με φαγητό αγγέλου, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα κοσκινιστής για να κοσκινίσουμε το αλεύρι πριν κάνουμε την τεχνική του scoop-and-level.

Για ποιους τύπους αλευριού λειτουργεί αυτή η μέθοδος;

Η μέθοδος με τη σέσουλα και το επίπεδο θα λειτουργήσει για σχεδόν οποιοδήποτε είδος αλεύρου με το οποίο ψήνετε! Ωστόσο, φροντίστε να ελέγξετε τη λίστα των συστατικών για να δείτε αν πρέπει να πακετάρετε το αλεύρι. Για παράδειγμα, πολλές από τις συνταγές μου χωρίς γλουτένη που χρησιμοποιούν αλεύρι αμυγδάλου απαιτούν τη συσκευασία του αλεύρου αμυγδάλου (ακριβώς όπως θα κάνατε με την καστανή ζάχαρη).

Χρησιμοποιήστε τέλεια μετρημένο αλεύρι σε αυτές τις συνταγές

Βρείτε όλες τις συνταγές ψησίματος εδώ!

Πώς να μετρήσετε το αλεύρι (χωρίς ζυγαριά!)

Μάθετε ακριβώς πώς να μετράτε το αλεύρι με ακρίβεια χωρίς ζυγαριά! Η μέτρηση του αλευριού μπορεί να γίνει ακατάστατη και ακόμη και ανακριβής όταν γίνεται λανθασμένα, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε αυτό το βήμα προς βήμα σεμινάριο για το πώς να μετράτε οποιοδήποτε είδος αλεύρου για όλα τα έργα ψησίματος σας.

  1. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι ή μια σέσουλα για να αφρατέψετε το αλεύρι στη τσάντα ή το βάζο σας.
  2. Ρίξτε το αλεύρι στη μεζούρα με το κουτάλι σας.
  3. Χρησιμοποιήστε την επίπεδη άκρη ενός μαχαιριού για να ισοπεδώσετε το αλεύρι στην κορυφή της δοσομέτρησης.